RELATIE THERAPIE 

 

Standaard consultatie (90 min):  50   

                                                             incl. bio-thee 

Lange sessie (2u15 min)  =   70   

                                                    incl. bio-thee 

                                                    relaxatie sessie 

Info:

Voor relatietherapie zijn twee individuele consultaties gepland, opdat 

beide partners zo vrijer kunnen spreken zonder onderbroken te worden.

De ervaring leerde me dat dit noodzakelijk is om een vruchtbare basis  tot samenwerking tussen mezelf en de beide partijen te creëren. 

Indien er nood blijkt aan een individuele therapie buiten de relatie- therapie (bij mij of een andere life coach/therapeut) kan dit geregeld worden.  

Relatietherapie is er nooit op gericht om 1 van de partners gelijk te geven. We richten ons volledig op de essentie van de relatie ten tijde

van deze crisis. Tijdens dit proces worden emoties en  verwachtingen / verlangens begeleidt en verwerkt tot er voor, en met, beide partners

een balans is bereikt. 

Er bestaat geen vooraf bepaald schema of plan met een vooraf bepaald aantal consultaties. De cliënten bepalen zelf wanneer volgens hem/haar de gewenste resultaten zijn gerealiseerd. Soms zijn slechts twee tot drie gezamenlijke sessies nodig, anderen meerdere. De sessies kunnen elkaar wekelijks, 2- of 3wekelijks tot maandelijks opvolgen en daarna af-gebouwd worden. Meestal volgen er nog 1 of 2 follow-up sessies gedurende een periode van zes maanden.

De ervaring leerde me dat de meeste koppels na een vijftal sessies

een duidelijk toekomstbeeld van hun relatie krijgen. Wanneer de relatie geen vooruitgang boekt na drie maanden, stel ik voor de relatietherapie stop te zetten en individueel (al dan niet in therapie) aan een oplossing te werken. De ervaring leerde me dat een toekomstgerichte verbetering zelden nog haalbaar blijkt na een intensieve sessie-periode van drie  maanden. Het is onnodig en oneerlijk om partners valse verwachtingen, hoop en onhaalbare doelstellingen te voeden. Indien de relatie op een breuk afstevent, worden beide partners opgevangen en begeleidt volgens zijn/haar emotionele behoeften.